Skoning

Idag stod det skoning på schemat såhär på morgonkvisten för grabbarna och pelle fick skor på framfötterna för första gången i sitt liv. Han va inte så jätte impad först men med lite mutor så gick det an :)


En bild på pelle när han va 2½år, vintern innan han kom till mig :)

Vs Eljahar!

Premiär red i nya sadeln hemma idag, kanske inte vart alltför tokigt att ha brunt på pojken? Men jag hade älskat om det varit svart, men men en annan gång :) Va inge roligt underlag idag så joggade lite och tricktränade honom för första gången uppsuttet, bara gjort det från marken förr och är förvånad hur bra det gick!
Den hästen har impat på mig sen han kom, inte alls den jag trodde han va! Köpte ju han osedd så himla nöjd! :)







Charmtrollet pelle! :)

.

.

Rensniing

Imorgon kommer jag ta mig tid på morgonkvisten och fota och slänga upp allt jag hinner med här på bloggen som ska bort ur stallet, har en hel del grejer som bara ligger, båda hästgrejer och vardags prylar.
Så slå en kik här in eller skicka ett mail! :)

Kommer en liten smygkik på grejer som jag har bilder på redan nu!



Agria Fleecetäcke stl 105
Använt två gånger 200kr



ENDAST det blåa täcket kvar stl 105
300grams vintertäcke, använt fåtal gånger
200kr



Ulltäcke stl 125, endast provat (Domani)
300kr

Vid intresse Maila [email protected]
Fler grejer dyker upp under morgondagen!

Sadelutprovning.

Jag har nog världens snällaste ponny hingst, nytt ställe och massa som händer omkring han, han står lungt och bara accepterar allt, gillas!

Men iaf så var vi till leksand och provade lite sadlar, jag hade ett ända krav för dagen när vi provade.

~ Vill inte ha en brun sadel på en skimmel.

Men när bilen rullade hemåt hängde det en brun sadel i skåpet, haha! Men det låg perfekt på hästen och det är det viktigaste, va riktigt skön oxå så det blir nog bra detta. Blir att än en gång shoppa ny utrustning ;)


Motgångar

Man möts inte bara utav framgångarna här i livet utan man möts även utav motgångar, inte bara en gång, inte alltid lika lätta/svåra att ta sig igenom. Men har man bestämt sig så klarar man det då tar man sig vidare till nästa mål, till att komma tillbaka till ruta ett, eller totalt lägger av med det man gjorde?
Jag har alltid varit en målmedveten tjej som oavsett motgångarna jag mött och fallit tillbaka i så har jag rest mig upp, skakat av mig det som hänt och fortsatt än en gång mot framgång, mot mina mål, innerst inne är jag fortfarande den tjejen, men omtumlad.
Mycket utav det som hjälpt mig genom åren till mina framgångar är inte bara jag själv, utan folket runt omkring mig som alltid funnits till hands som stöttat mig och ställt upp i ur och skur och mina fantastiska underbara djur och den jag hyllar mest av allt, Rocky Boy - Mitt hjärtas balans.
Jag miste den jag älska, jag miste den som betydde allra allra mest, jag miste den som jag kämpade för varje dag i 4års tid, jag miste min bästa vän, min framgång var han. Jag har hamlat i en bubbla som har svårt att acceptera dagen som den är, jag har hamlat i en bubbla där jag inte kan se vem jag är, jag har hamnat i en bubbla svår att ta sig ur, men i den bubblan är det alltid jag och du.

Man har som tumregel att aldrig jämnföra hästar, var och en har sin egna individ som i sig är helt fantastiskt, men återigen jag är fast i den bubblan. Oavsett hur nöjd jag är över mina hästar, hur bra dem presterar för dagen så är dem aldrig "Rocky Boy", dem kommer aldrig bli som han, dem gör inte som han, dem är inte han.
Jag ser inga fel på mina fantastiska djur och dem gör enorma prestationer och tror verkligen på dem inför framtiden, men jag vet att jag gör ett stort misstag, att jämnföra. Visst kan det ha något gott med sig att en del jämnföra och se skillnader på olika hästar för att kunna få fram en helt ny sida i hästen. Men när man varje gång tränar eller arbetar med hästen, om något går bra eller dåligt så jämnför man, det är inte bra för hälsan.
Jag beskriver mig själv som har hamnat i en tuff motgång mot mig själv för att hitta tillbaka gnistan och självkänslan igen, då det är jag och hästen jag sitter på som är 100%, kunna acceptera att jag fick låna en ängel som för alltid kommer vara hela min värld. Mest bara drabbel och en text mer riktad mot mig själv när tårarna rinner som mest.


Bilden är från en lokal 1m-hoppning i säter -10 som slutade med seger!
     - Vi gick in med seger i siktet och kämpade tillsammans för framgång.

<3

Golden Star

~~Säljes~~ Prestige Appalossa Golden Star 16tum, 33bomvid ~´Svart En sadel i mycket fint skick, säljes komplett med stigläder/byglar, schabrak och sadelgjord. Behöver bli av med den omgående. Pris 6500kr, billigare vid snabb och smidig affär. Bilder kan fås vid intresse!

Bättrings vägen.

Solen sken och det va verkligen toppen väder ute idag, jag tog en extra lång sovmorgon och samlade kraften för att ta mig ut till djuren idag. Mådde mycket bättre idag än vad jag gjorde igår och valde att arbeta två av hästarna lite för hand och båda genomförde det med bravour. Skriver mer om det senare :)

Tömkörning/inkörning.

Under många år har jag kört in en hel del hästar och även varit med och hjälpt andra som kört in sina hästar och tycker detta är riktigt roligt att fler och fler väljer att köra in sina hästar bara för träningens skull. Har kört in allt från småttingar från 80cm upp till 165cm och man har mött många olika individer, dem som är stadigare och dem som kan vara bakskygga som behöver mer arbete och tid.
Tiden man lägger ner i själva grunden varierar på vilken typ av häst du har och hur mkt den är arbetad innan, går inte att säga si och så på tiden utan jag har alltid låtit det tagit den tiden det har krävt och det ger fram en stabil häst i slutändan!
Fått önskemål om att skriva lite hur jag brukar arbeta med mina hästar till att få dem inkörda och detta är mitt sätt, såklart alla hästmänniskor har olika upplägg och åsikter.

Kommer med tiden så fort det finns möjlighet att uppdatera lite om hur jag lägger upp min träning för hästarna när jag kör in dem och baserar dem på egna lärdomar och tips och egna tankar inget annat.

Provsvaren

Har glömt att uppdaterar här att provsvaren har kommit för fisan och det kommer finnas en bebis här i sommar om allt går som det ska, riktigt roligt! :)


Sjuk

Detta tillhörde inte mina planer att bli sjuk och ångesten stiger i mig när jag inte kan jobba eller träna hästarna som jag vill, men men lika bra att vila så man blir frisk och kan ge 100% igen?.
Iaf så igår kväll åkte jag, mamma och pappa och hämtade hem två stycken speedcarter som jag ska ha till hästarna här hemma, mycket bra. Lite piffning på dem så blir det kalas bra :)

Hämtade även på fm igår hem min fina lilla wildis som stått i nära anslutning till travet såhär på slutspurten av inkörningen.



Klickade även hem lite grejer som vanligt nu när jag är hemma och sjuk, denna flyttar hem till mig och lite andra roliga grejer till hästarna och nya vovven som kommer snart! :D

Solen!

Jag är ledig och det är strålande väder ute, det är gjort för att ut och ta sig en galopptur i den snön som är kvar och bara njuta tillsammans med dem fyrbenta. Bacardi blir först ut idag :)



Biggest-loser nästa för häst? Min häst är för fet, hahhaa. Har haft det med mig i huvudet att han är en del kilon för stor och Ricardo tycker det är dags för en förändring nu så nu blir det full fart på träningen för grabben :)


Ricardo Reis

Vart träningar för Ricardo Reis under helgen och deltog på min röda fara två pass och är helt imponerad av min röda som skött sig exemplarisk och känts riktigt riktigt bra båda passen och ricardo var riktigt nöjd med honom. Roligt att få betalt för all möda man lägger ner på hästen som inte är den lättaste att jobba tillsammans med, känns som detta kan bli bra i slutändan och är mer och mer sugen på att ut och starta en Lätt C snarta? Oavsett vad så fullkomligt längtar jag till Mars och nästa träningar för Ricardo.


En lånad bild på Ricardo Reis!

Ett minne för livet

Livet kommer alltid på ett sätt att vara helt perfekt, helt underbart för minnerna kommer alltid att finnas kvar från en helt oslagbar vänskap med en helt underbar fyrbent kille. En grabb som kom att förändra allt va livet hette som fick en mening på mitt liv, som alltid fanns där, som stöttade en i vått och torrt.

Du kommer föralltid vara världens bästa Rocky Boy, hästen med hjärtat av guld <3
Och aldrig mer kommer jag få en häst som dig igen min fina fina kille.



Men mitt hjärta kommer alltid att skrika efter dig.

[Bilderna är från 07-09]

Equiterapeauten

Pelle fick ett besök hos equiterapeauten idag, va riktigt bra att jag fick tag i en tid då det fanns lite att rätta till efter gårdagen, visste att han va spänd i bogen sedan tidigare men anade att det va mer fel efter gårdagen vurpa.
Han va sne i korset/ryggen, spänningar ner i lårmuskelerna på höger sida, galla höger framknä, spänd i bogen. Han får nu några dagars vila sen ska han skrittas lite sen ska han vara full fart igen, tur man upptäckte det i tid iaf! 

RSS 2.0