Resultat

Min häst är bra allt lite rolig! Kändes på slutet riktigt fin på framridningen, red fram han säkert en timme, flyttade och ställde, ökade och kortade ihop han och han va ruskigt fin i sin galopp och bar sig bra! Sen släppte jag spöet och red in på banan och då börja han spöka igen, även fast jag inte använder spöet mkt i övrigt så märker han direkt det, han svarade inte ordentligt för skänkeln framåt, började skjuta bogarna och tog inte styrning..

Men det är ju andra gången han är ut så ska inte klaga, landade på 50,5% fick 7p på trav förlängningen, känns bra! <3

Kmr filmer och bilder på stjärnan och så laddar vi för morgondagens ban/terränghoppning :)


Dressyrdelen!

Ja idag laddar jag och mina röda fara för att rida första delen i fälttävlan, dressyrmomentet! :) Vi är med bara för skojs skull för att han ska lära sig att vara ute bland folk och få lite tips och ideér på vad man ska träna på, mer än vad man känner sig och kanske missat?

Idag är det ingen vanligt dag för idag är det min födelsedag hihi, det jag önskar mig mest är nog bara att hästen håller sig i skinnet och presterar det han förmår utifrån förutsättningarna och att han sköter sig i lastningen och dyl, mitt finger mår inge vidare sen gårdagen, men vi kämpar på :)

Ponnyköp och träning!

Avslöjade lite utav ponnyn jag va med och provade igår och den flyttade under dagen hem till dem, så önskar dem all lycka tillsammans med sin nya super fina ponny! :) Ska installera ett program på denna dator sen kmr lite filmer på den! :)

Åkte ju som sagt på dressyrträning idag oxå! Kan börja med att den röda va på dåligt humör vid lastningen och orsakade skador på min hand när han slet sig loss höhö.. Ena pekfingret har jag svårt att röra på och är väldigt ömt och svullet, men jaa han är inte min röda för inget!

Lektionen gick överlag väldigt bra, tyckte han misskötte sig lite i olika övningar, men med tanke på hur han betet sig i veckan så gick det långt över förväntat! Vi jobbade på mycket lösgörande övningar och få han lossna i höger sida sen även få han att stärka sig i bålpartiet, duktig hezt!

Nu laddar vi för morgondages äventyr i våran första fälttävlan! :)



Skiiiit hezten! :)

Träning

Idag ska jag träna för Yvonne G! Snacka om längesedan man tränade för henne, är nog nästan 7-8år sedan minst som jag red för henne! :) Men ska bli riktigt roligt att prova träna för henne igen, den röda får hänga på idag! :)

Nu blire en släng till Aubiose och införskaffa lite nya skydd till hästen och kanske något snyggt till helgens tävlingar! :)


Provridning!

Följde med en familj som jag brukar hjälpa lite med sina hästar ibland, dem som hade Zalon som jag tävlade förra året och kikade på en D-ponny igår!

Riktigt trevlig ponny på 11år, otroligt välriden. Öppnor, slutor, skänkelvikning, galoppombyten, förvänd galopp ja det satt som en smäck och ponnyn bara dansa fram och hoppa gjorde han oxå riktigt fint! Det ända som va var väl att hans självförtroende fått sig en törn i hoppningen pga mycket olika ryttarbyten, men hade man han stadigt mellan hand och skänkel gick han som på räls! :)

Det får räcka med information, filmer/bilder kommer först när beslutet är taget! :)


Marken

Mycket kan man få till uppe på ryggen, men ibland är man väldigt hjälpt av att jobba dem från marken även och vilken skillnad man kan få sen när man sätter sig upp! Har sedan en tid tillbaka alltid jobbat mina från marken någon dag i veckan och ibland även förra eller efter jag har ridit, kanske lossna det sista som inte släppte under ridturen, eller lossna lite innan man rider? Brukar även jobba min travare från marken, alltid bra att bygga på den där rumpen där oxå!

Först ut idag va iaf Pelle som alltid varit lättare att jobba från marken, vet inte om det beror på att han har det lättare över lag eller för att jag jobbade han så himla mkt från marken innan jag började med inridningen på honom? Han såg iaf riktigt fin ut, han har väldigt svår för den högra galoppen, både att fatta och hålla igång, blir väldigt lång och kommer inte alls framåt riktigt. Känner detsamma när jag rider han att han är svår i höger och focus där ligger bara att komma framåt och mycket fattningar och få styrka. Vänster sida blir bara bättre och bättre i galoppen, så blir att "stanna" upp där så höger sida får hänga med!



Den röde är ist överlag väldigt stel i höger sida i alla gångarter och vill helst inte böja sig alls åt det hållet. Började med att värma upp han i alla gångarter där han fick befinna sig där han ville, ingen press alls utan bara komma igång och bli varm, fortsatte sedan att jobba han på väldigt kort lina där han fick jobba i små små cirklar och flytta ut bakdelen utåt och få han att lossna i bogen och hade han nästan lite överställd inåt för att kunna få han mjuk. Jobbade han bitvis med det hela tiden men släppte ut han på större volt och försökte få han i den långa låga formen och va jätte noga med ställningen i höger, hellre lite överställd nu och rätta till det sen när han är mjuk i sidorna. Han gjorde riktigt fina galoppfattningar även från skritt och syns att han blir starkare och starkare för varje dag som går, kul! Han bjöd även idag på som igår på en RUSKIGT fin travökning några steg, han lossnar mer och mer mitt hjärta!

Hårdträning nu på mina pojkar! Speciellt på den röde som behöver BANTA!


ArabSportCupen

Då har äntligen propositionen kommit för årets upplaga av Arab sport Cupen som även i år går av stapeln i strängnäs, kikat på en del klasser och kommit fram till följande för Pelle! :)

Hoppning 80cm A:0/A:0
Dressyr Lätt B: 1
Utställning enbart Hingstar
Cross Country
Speed 400m

Anmäld till Silver Cupen!

Ska bli otroligt spännande att bara vara där och kika på alla ekipage, då även SM och NM kommer avgöras under denna helg! :)
Så nu är det bara att trimma min finfina pojke!


Träning och äter träning

Alla dagar är inte lätta och ridningen av Bacardi kräver enormt mycket och han behöver vara med på noterna för att man ska kunna göra en magisk lektion. Men alla dagar är ju inte så, men när man verkligen kämpar kommer även små små framsteg som gör att det känns bra inombords, men av en träning på 1h så kanske det är dem sista 5min som går bra, men det är ändå en framgång!

Vi kämpar på för att komma framåt och jag laddar järnet för lägret i Lövåsen med den röde faran!


Lördag/Portugal

Gårdagen tog nog alla energi från mig för att orka sätta mig ner och blogga om dagen, men iaf så tänkte jag ta igen det idag så ni får ta en del av träningarna.

Den magiske mannen va på plats och det va dags för den röde att få trimma lite och jag laddade verkligen för ett toppen pass och va verkligen så taggad på att få träna och få utvecklats för den bäste. Men alla har vi väl sämre dagar eller har man helt enkelt tappat allt som heter ridning just nu?

Nog har man väl känt att man har kunnat presterat så mycket bättre under gårdagen, men vart min ridning försvann vet jag inte riktigt. I uppvärmningen va han ovillig och slog sig fri eller bara sköt in näsan och kunde inte inverka på ett bra sätt för att putta fram den. Vi jobbade en del skänkelvikningar, sluta över diagonalen och öppnor för att få han att lossna i bogarna och komma igång i bakkärran.

Jag tappade som sagt ridningen och min hållning sjönk, och lika med händerna, men efter att tänk igenom hela lektionen och med mycket påbackning av UNDERBARA folk runt omrking mig så kände även jag lika mycket som det syntes på läktaren att så fort jag fick upp mina händer och vart stadig och inte störde han så gick han riktigt bra och trampade på riktigt bra!

Galoppen har det blivit sån stor skillnad på, ska fixa film så ni får se! Ist för att bara springa framåt och vara tung för mig så har han verkligen kommit tillbaka och sitter mer på rumpan, har senaste tiden känts ruggigt bra i galoppen och arbetat på kanon även i den förvända! Igår pga min ridning så vart den förvända ostadig och vinglig och jag satt ju han lite i skiten.

Nu efter att arrgumenterat över min lektion ger jag stor HISS till min häst som iaf försökte även om jag va någon helt annanstans och DISS till mig själv, men ner på botten sen upp på toppen! :)

Nya möjligheter på nästa lektion på Måndag!



Men nu är det inte långt kvar innan jag åker till den magiske portugisen och få uppleva lite riktiga hästar!
För er som har missat så kommer jag åka ner till min tränare i Portugal för att få träna lite på hans hästar och det är en enorm utveckling för mig som ryttare. På gården har han några hästar som han använder till lektioner när man kommer dit som är utbildade till Grand Prix och han har även unghästar under utbildning som man får vara med och känna lite på.



B-tränare!

I Onsdags när jag kom till B-kursen var det provskrivning, jag som trodde att det skulle vara nästa vecka haha, så fel det kan bli, men men skrev provet och klarade med bravour roligt nog! Så snart är jag B-tränare, roligt! :)

Va under eftermiddagen i ridhuset och red mina grabbar.

Började med Bacardi, hade bytt till ett tredelat bett för att prova på han, men fan det känns inte bra hur jag än byter bett? Men ska iaf använda detta under helgen för ricardo och se om det blir bättre eller sämre inverkan på han, han har en tendens och bara slå sig fri ur handen hela tiden, har börjar funderat på om det sitter i munnen, tänderna är kollade men om det har med bettet att göra som gör att han gör så, vi får se vad Ricardo säger, bättre eller sämre!

Men iaf jobbade han mycket i skritten i början och flyttade han undan för skänklarna, körde lite öppnor och skänkelvikningar och jobbade halva bakdelsvändningar. Han börjar verkligen lossna i sidorna nu, så kul att se att det går framåt med han! I traven sedan jobbade jag för att få han lång och låg och med bibehållen form jobba lite skänkelvikningar och öppnor, han har svårt att behålla det men det går med lite jobb!

Galoppen var lite halvtaskig idag, vet inte om det va för jag va off i arbetet eller om han bara va allmänt kinkig idag, vi tar igen det imorgon! Han bjöd som avslutning på mkt fin lång och låg form! :)

Den grå mannen jobbade på riktigt bra idag, han vart lite okoncentrerad i början, men söker sig sakta framåt neråt i formen! Han är dock väldigt vinglig än, men började jobba några steg i öppnan, men han tappar mycket balans och form så ber om något steg sen går framåt igen, lika med skänkelvikning, blir lätt att han faller ut helt så vi tar lite i taget!

I galoppen va han riktigt fin och fick verkligen upp ryggen och vart väldigt stadig i den långa låga formen, duktig ponni! Tror han kan bli riktigt bra framöver! Avslutade med att hoppa en "mur" (Räcke med hööksmatta) ca 50cm, men riktigt bra att han får jobba på lite titt hinder :)

Bara massa text och ingen bild i detta inlägg, hihi!

Dressyrprogram



Detta tråk och blåsväder tycker varken jag eller hästarna om som är mer i luften än på marken när man rider när detta väder är framme. Känns som man inte får ut så mkt av ridningen på när dem reagerar på så mkt annat runt omkring än uppgiften som man ger dem?

Tror det blir att plugga in dressyrprogrammet till nästa helg sen besöka ridhuset med båda pojkarna och ta sig en sväng om och träna, och den röde pärlan kan få arbeta på inför Ricardo träningarna i helgen, nu vill vi börja öva in något nytt! :D

Sen blir det fredagsmys!

Sadeljungel

Är på sadel letar fronten igen och inte är det lätt att hitta just den sadeln som ligger kanon på hästen och funkar att rida i, svårt val detta.

Behöver en Hoppsadel till den röda, men han är så "platt" fram till så dem flesta sadlar bara åker fram över manken och så fort dem glider bara lite grann så spänner han ihop sig och studsar, det förstår man ju. Jag skulle heller inte vilja ha en sadel som över muskel/skelett när jag ska röra på mig.

Huvudsaken är att sadeln ligger perfekt på hästen, sen om den blir lite halvdan att rida i får väl vara som det är nu när dem är unga bara det blir bra resultat för hästen!

Pelle skulle ha haft en dressyrsadel då jag tycker det är riktigt jobbigt och svårt att rida dressyr i hoppsadel och tycker det är riktigt obekvämt att rida i hoppsadel dag ut och dag in, jag vill rida i dressyrsadel varje dag om det inte ska hoppas! ;)

Har en Albion K2 Legend till den röde just nu och jag trivs ju som fisken i vattnet med den sadeln, skönare sadel får man nog leta efter


En bild på min röde man!


Wildis

Va ute och gasade med min fina 2-åriga springare idag och usch va den hästen har utvecklats till det positiva, verkligen en klok dam. Selar på henne lös själv och hon bara står där, det folk händer väl inte med alla travhästar, eller? ;D

Va till Aubiose och inhandlade en ny slaggjord till tjejen! Och jag föredrar ridhuvor ist för travhuvor när jag kör bara så ni vet ;)



Va även ut och gasade på min finfina ponni skrot än en gång, jobbade på att få han lång och låg i alla gångarter och få han avslappnad, gick stundvis riktigt bra! Han hade lättast i galoppen att komma ner i balans och slappna av än i skritten, aja vi tränare vidare! En dag kommer alla gångarter sitta fint, mkt lovande kille!



Jag och den röda är nu anmäla till våran nästa tävling, en fälttävlans inspirerad tävling, nervöst men det ska bli riktigt kul att deltaga! Bara tränatränaträna nu då och hoppas på att den röde sköter sig, i helgen taggar vi för träningen för den magiske Ricardo! :)


<3







Slänger ut lite bilder på min fina svarta springare <3
Tänk va lätt och roligt denna tid var!

Laddar

Laddar för en spännande dag med härliga ridturer på mina pojkar! :)



Blire lite ponnibus och dressyrtrimning av den fin gråa och sen vad som väntas för min röda fara är ännu inte bestämt, återstår att se ikv! :)

Dem senaste dagarnas ridturer har vart mer än spännande på mina fina pojkar. Den röde som alltid varit den som varit i luften och haft ett eget liv under ridturerna har verkligen slappnat av och blivit riktigt fin att rida och gör riktigt bra ifrån sig nu på dagarna, så taggar för Ricardo träningarna i helgen!

Sen den snälla gråa som alltid vart mitt lilla lamm har fått lite ny energi och blivit en riktigt rolig och busig herre haha! Han som alltid gjort det man bett han om och gått dit man sagt har fått i sig lite trots, väldigt roligt men samtidigt lite drygt. Men är man 4år och hingst så får det va! :)

Många tankar

Många tankar snurrar i huvudet ang min fina Fina, hon miste tråkigt sitt föl som vi alla väntade på och som vi hoppades på. Som många vet så går hon inte att rida så hade ju vart perfekt för henne, men det går inte alltid som tänkt detta.

Nu snurrar mitt huvud av tusen tankar, betäcka igen? Bara ha som sällskap eller fatta det tuffaste beslutet av dem alla? Nej, jag är ärligt talad helt krossade av det här med hästar just nu, väldigt jobbigt att genom gå detta som jag vart med om sista året och hoppas på att komma fram till det bästa för min Fina så allt blir bra!





Fina Zaid <3

Tillbaka!

Efter att varit borta från tävlingsbanorna jag vet inte hur länge så var det dags för att komma åter igår! Tog med mina två fina killar och debuterade lite på dem båda, har nog glömt hur roligt det är att vara ute på banorna!

Hoppade 70cm på Pelle och är så nöjd med honom! Ett stopp och ett nerslag men va gör det när han verkligen kändes fin på hans första tävling?

Sen Bacardi hoppade hem en rosett i 80cm, kändes kanon! Nu är jag sugen på att kila ut på lite lokala tävlingar med mina fina killar! :)

Kommer ut filmer med tiden!





Mina fina dressyrhästar <3


Lägga ner?

Solen stod som högst på himlen och dagen va helt perfekt, jag va ute i hagen tillsammans med mina underbara 4-benta vänner..

Jag skulle ha vilja börjat skriva så om förra veckan. Bloggen har fått vara ett tag nu då jag bott i hagen tillsammans med mina fyrbenta och försökt läka mitt och mitt fina stos hjärta. Mitt Fullblods sto Fina Zaid va i 8månaden av sin dräktighet och hade 3månader kvar att gå när hon fölade. En fin liten hingstunge men som oturligt nog vände lika fort som han kom till världen. Navelsträngden hade brustit och han va påtok för tidigt född. Veterinären spekulerar i att mitt sto kände att något va påtok och stött bort det.. Man kan alltid spekulera i det som hände, men säker blir man aldrig. Men min väntade Smirnoff Ice, springer nu på trappalandas gröna ängar tillsammans med farbror Rocky och chattis ponnin. Vila i frid du min vackra, du var efterlängtad och nu saknad.

Jag har förlorat tre springare nu på 8månader, hur mycket mer ska man tåla, hur mycket mer ska man genomlida innan man får lite tur här i livet? Den senaste dagarna har mest varit tårar och skrik, hästarna har hållt mig på benen och fått mig att stå upp utan att falla ihop. Vart ute och lufsat i skogen med dem men inte krävt något av varken dem eller mig.

Denna vecka får segla förbi, med lite mys och bara försöka komma förbi det som hänt för att sedan kunna prestera fullt ut igen och hoppas på det bästa igen. Jag har och kommer fortsätta göra allt för mina fyrbenta som är kvar hos mig nu och tankarna finns hos mitt vackra sto som miste fölet som inte alls är sig själv nu på dagarna.

Den ända hon accepterar är mig, hon stöter bort dem andra hästarna och är "elak", jag sitter varje lediga stund hos henne i hagen och bara myser med henne och hon vaktar mig otroligt mycket, så fort dem andra hästarna kommer nära oss jagar hon bort dem för att sedan komma tillbaka, är detta en instinkt som kommer bestå eller bara för en period nu när saknaden är som störst?

Gör allt för min fina ska må bra igen och kämpar tappert för henne varje dag!



RSS 2.0