Änglavakt?

Jag skulle ge mig ut på en tur med pelle som skulle bli en helt sagolik tur tsm med en kompis, sagolik blev den och kändes på pelle att han verkligen njöt av sällskapet varje sekund och tror han tyckte det va härligt att inte vara minst i sällskapet. :) När vi red själva hemåt tog vi en sista galopp, otroligt kontrollerad och fin och han jobbade på kanon bra, om han blev rädd eller vad som hände hann jag inte uppfatta, han satte upp huvudet sen for vi omkull. Jag vet inte hur jag åkte av på för vis men jag hamnade med ansiktet mot hans bakfötter liksom så jag såg sulan, han fick panik av att han ramla omkull och började veva och slå med benen för att ta sig upp, vad som gjorde att jag inte vart träffad av benen som gick precis ovanför huvudet och bredvid kommer jag aldrig få svar på, änglavakt hade jag iaf. Hästen hade inte en skråma som man kunde se då, men ett besök till Equiterapeauten kommer göras imorgon för att säkert kunna träna på utan att göra någon ev. skada större.



Hade veterinären på besök idag oxå till fina, så nu är blodprovet taget och nästa vecka får vi ett besked om min fina är dräktig eller inte. Veterinären sa att det är konstigt om hon inte är dräktig så som hon såg uut haha, men men vi kollar så vet vi till 100% om hon är det eller inte. :)

Bra dag

Startade dagen med en ridtur på Bacardi som mot slutet kändes riktigt fin! Tog ett bra tag innan han lossnade i sidorna och kunde släppa efter och utföra öppnan som jag bad om på ett bra vis utan att stanna eller rusa ifrån mig. Kunde utan tjafs rida han i en lång och låg form i traven och galoppen utan tjafs och bråk och hade en riktigt bra känsla! Känns som farbrorn är på god väg mot en start i en lätt C kanske? :)



Wildis fick komma ut i friska luften på en helt underbar körtur, andra veckan hon blir körd utan ledare nu och idag plockade jag bort bomullen, gav mig ut på en tur helt utan problem! Tror detta kan bli riktigt bra i framtiden med den damen :)
Nu väntar en tur på sista hästen! :)

Spännande

Fisan ska imorgon få ett besök av veterinären och se om hon är dräktig eller inte, hoppashoppas! :)
Men som min mamma säger är hon inte dräktig, bor det nog en alien i den där magen hoho..




För övrigt för morgon dagen blir det full fart, 3 hästar ska tränas och försök till att hämta hem både hö och halm skall göras :)


Mycket nu

Senaste dagarna har det varit mycket med båda hästarna och jobbet och bloggen har fått kommit åt sidan då jag försökt komma i säng när man väl kommer in från dem sista timmarna i stallet som gör höjer gnistan på dagen.

Har hänt en hel del med hästarna under dessa dagar och alla har visat helt nya sidor och tagit en nivå uppåt i sin utbildning som är väldigt kul att se att dem utvecklas som dem ska, även bättre.
Wildis flyttade som sagt till romme där jag fått hjälp att göra det sista så jag kan börja träna henne själv i vagnen och idag gjorde vi debuten själva ute på tränings anläggning, kändes kanon. Känns som hon är mycket säkrare att köra än många andra hästar man kört i sina dagar, men man funderar beror det på att dem är bra arbetade från grunden eller att dem har rätt psyke, va tror ni?

Bacardi är åter igångsatt efter några veckors semester som jag tror han behövde för att kunna komma tillbaka, få motivation och helt enkelt bli snällare åt mig, tror han har ett nyårslöfte i år verkar det som hittills iaf, att vara snäll och bjuda mkt mer framåt haha. Härligt så länge det vara iaf, han känns verkligen fin att rida nu.

Pelle den söta rara ponnyn som aldrig satt ner en fot börjar vakna till liv, den sega lilla pojken som inte haft så bråttom när man är ute tycker livet leker och gasar mer än gärna över åkrarna när en annan tycker att vi ska jobba lite, men som sagt kul att se att hästarna vaknar till liv och man får ett mer positivare arbete med dem än att sitta och banka på dem hela tiden för att försöka få en bjudning framåt så man kan jobba dem korrekt.

Vart förövrigt så har jag fått en ny hjälm, e lättvikts hjälm som väger 400g, känns som att ha på sig en mössa, smidig på det viset att man kan ställa den i olika stl 55-58, perfekt nu när det är lite kallare så man kan parkera en mössa under när man rider, den fick följa med ut på dagen ridturer och känns kanon hittills.
Vill även ge ett stort tack till Rebecka som gjorde designen åt bloggen, super nöjd!!

/ Pernilla

Wagtail Wildflower

Wildis fick flytta till romme idag för att jag ska kunna träna på ordentligt nu så min stjärna kan komma ut på banorna till hösten förhoppningsvis! Startade direkt med att träna henne som hemma att hon ska stå lös på gången och lyssna på mig, backa när jag ber om det, flytta sig i sidled och dyl.
Vart sen 20min tömkörning för att kolla av miljön lite och tjejen va inte så bekymrad i så mycket min uuubersnälla 2åring. Imorgon ska hon få skor på fötterna och sen blir det vagnen, härligt! :)

Kommer komma en presentation av alla hästarna som ni kommer kunna läsa om här på bloggen, även information om mig, men tills dess får ni lite uppdateringar om vardagen, med Wildis är iaf yngsta hästen ni kommer finna här just nu! :)



Bjuder på en liten äldre bild! :)

Saknaden.

- Tänk om man hade en häst som dig, dem orden sa jag helt omedveten om att bara några få dagar senare skulle han vara min egna.





Vill ge ett stort tack till Caroline Lindman och Rebecka rosenqvist som fotade helt magiska bilder på mig och min fina vän förra veckan! 
En häst som lärt mig galet mkt och under kort tid tog sig från att vara en nervig travare till att debutera 1.10cm och lätt A dressyr med flertalet vinster/placeringar till 1m och lätt B dressyr. Tiden va magiskt med dig min vän!



Kastar med en bild på våren första dressyr tävling tsm, 65% och en andra plats! :)


Saknaden av en älskad vän.

- Du är helt otrolig, tänk om man hade en häst som du. Exakt dem orden sa ovetande om att några dagar senare skulle han stå på min gård och vara min alldeles egna underbara vän. Den hästen kom att betydda något alldeles enormt för mig, men det är en individ som alltid kommer finnas med mig.




Trodde aldrig det skulle vara så svårt att säga hejdå, men samtidigt kännas så bra nu när du är borta. Att veta att du längre inte har ont, att veta att du fick en lycklig stund i ditt liv efter en tid på travet. Du gjorde allt för mig du förändrade mitt liv min vän, jag ska föra ditt namn vidare i mitt hjärta, kommer aldrig glömma en häst som dig! <3






Kommer alltid minnas dig för den otroliga häst du är <3


RSS 2.0